A világegyetem egy általános problémája…a rák

1. A rák lényege

A kielégíthetetlen részek uralmuk alá hajtják az egészet, és ettől az megsemmisül.

1.1. A hagyományos értelemben vett rák

Ennél a kielégíthetetlenség oka a rákos sejtnek a glűkózból történő energia nyerési folyamatának nem az egészséges sejtek által használt, és jobb hatásfokú lejátszódása helyett alkalmazott rosszabb hatásfokú energia nyerés okozta energia hiány. (A rákos sejteknél nem szén-dioxid és víz, hanem tejsav keletkezik, amelynek során sokkal kevesebb energia keletkezik.)

Feltételezem, hogy a rákos folyamat nem állandóan tart. Vannak átmeneti kielégülési és kimerülési szakaszok is közben. (Az első következik be, ha a rákos sejtek elég glükózt kapnak ahhoz, hogy a saját igényük kielégüljön. A szaporodásuk miatt viszont az igény nő, és újra fellép a hiány. A szervezet ezt a daganat vérellátásának biztosításával, új erek létrehozásával, a daganat érhálózatának tovább építésével ismét átmenetileg megszünteti…és így tovább. Eközben a hiány miatt a nem megfelelően táplált sejtek pusztulnak is, ami átmeneti visszaesést okoz.)

Általános „gyógymód” nem ismert.

1.2.A használt gyógymódok

A daganat eltávolítása (sebészet).
A daganat sejtjeinek elpusztítása (radiológia).
A daganat sejtjei keletkezésének a meggátlása (kemoterápia).

Az alap ok(ok) nem ismert(ek), ezért megszüntetése(sük) sem.

2. Szintek

2.1. Az egyének szintje

Ez a hagyományos rák.

2.2. Csoport szint

Nemi, anyagi, hatalmi kielégíthetetlenség. (Ez nem csak az emberiségre igaz, mert pl. egyes hangya társadalmak is folytatnak rablóhadjáratokat.)

2.3. Ország szint

Egyes országok, elsősorban gazdasági kielégíthetetlensége miatt.

2.4. Az emberiség egésze

A kapitalizmus okozta globalizáció gazdasági kielégíthetetlensége miatt van ez.

2.5. Űrobjektum szint

A „normális” csillagfejlődéstől eltérő, robbanáshoz vezető folyamatok.

3. A közös ok

A rossz hatásfokú energia felhasználás miatt fellépő energia igény kielégíthetetlenség, és ennek eredményeként energia elvétel a többitől zárt rendszernél ill. expanzió nyílt rendszernél. Ez egy határt elérve a rendszer megsemmisülését okozza. Átjuttatja a rendszert a stabil tartományból az instabilba, elfogyasztva a stabilitási tartalékát. (Ez utóbbi mondattal kapcsolatban célszerű elolvasni a „Mérőszámok” sorozat cikkeit.)

A jelenség a rész és az egész ellentétes érdekeinek egy megjelenés módja. A rész örökké lenni, terjeszkedni akar, de mindkettő ütközik az egész érdekével, ami csak korlátozott idejű és területet kiván meg a résztől.